Издания

Панорама с ново издание – "Говорът на цветята" от Милена Георгиева

Вече е  факт това издание-предизвикателство за Панорама, над което мислихме и работихме почти две години, още от късната пролет на 2022 г.  Но сме удовлетворени и благодарни както на авторката, М. Георгиева за доверието, така и на Национален фонд "Култура", без чиято подкрепа в рамките на един по-голям проект на СПБ това събитие нямаше да бъде реализирано. Предприехме тази стъпка и в израз на дълбоко уважение към проф.

"Панорама" с ново издание за Панаира на книгата през декември!

Дни преди старта на 50-ия Софийски международен панаир на книгата (05 - 10 декември, НДК, щанд А10) в превод на Румяна Л. Станчева излиза последният (засега) роман на Габриела Адамещяну, която е сред най-известните и награждавани съвременни румънски белетристи - "Гласове от дистанция"! Към него ни повежда корицата на Иво Рафаилов. Благодарим на целия екип, както и за подкрепата на Румънския културен институт.    

  

Ново издание - БУЛЕВАРД "РЕФОРМА" от Елена Понятовска, превод: Роза Хубеш

"ПАНОРАМА" представя:

БУЛЕВАРД "РЕФОРМА"

от Елена Понятовска в превод на Роза Хубеш!

Художник е Иво Рафаилов, а редактор - Николай Тодоров.

Книгата излиза с подкрепата на Министерството на образованието, културата и спорта на Испания. 

Вече по книжарниците!

(ISBN 978-619-7609-13-4, 140 с., 14 лв.)

Каталог

Преводна рецепция на европейските литератури в България в 8 тома. Съвместен проект на СПБ и Института за литература при БАН. Издание на Института за литература при БАН.

Том 1. Английска литература. Съставители: Александър Шурбанов, Владимир Трендафилов. София, 2000, 436 с.

За списанието

Списание за чуждестранна литература, критика и проблеми на превода, орган на Съюза на преводачите в България

Главен редактор: Невена Панова

Списание „Панорама” е създадено през 1980 година като орган на Съюза на преводачите в България. През 1992 година марката е регистрирана заедно със специалния знак в Патентното ведомство на Република България като притежание на СПБ. Годишно „Панорама” издава до шест броя периодика и шест отделни книги.