Здравка Михайлова с наградата „Дедалос“

Атинският вестник „То Вима“ съобщи в публикация на 18 октомври със заглавие „Обнародвани бяха големите награди на Съюза на писателите“:

„Днес бяха обявени наградите на Съюза на гръцките писатели. С тазгодишните награди „Дидо Сотириу“ (на името на известната гръцка писателка, авторка на, наред с други заглавия, и на романите „Мъртвите чакат“ и „Окървавени земя„ (превод на български Г. Куфов) и „Дедалос“ (по името на героя от романа „Одисей“ на Дж. Джойс Стивън Дедалус) са удостоени, съответно, неоелинистът Янис Далас и българката преводачка Здравка Михайлова.

Представянето на победителите и церемонията по връчването на наградите ще се състаоят в четвъртък, 21 ноември, 18:30-21:00 ч., в зала „Андонис Трицис“ на Културния център към Атинската община (бул. „Акадимиас“ 50). На същото събитие Съюзът на писателите ще посрещне новоприетите си членове и ще представи календара си с авторски текстове за 2020 г. на тема «Литература и революция: 1821-2021» по повод 200-годишнината от Гръцката национална революция.