премиера

Репортаж от премиерата на „Преводът - лица и маски”, книга трета, на Емил Басат

На добър час на третата книга от поредицата, която представя изключително интересни разговори с изтъкнати наши колеги!
Сърдечни благодарности на Емил Басат за огромния труд и всеотдайност, за неговата посветеност! Благодарим му също, че любезно ни предостави този репортаж!
ОТГЛЕДАХ МОИТЕ ПТИЦИ С ЛЮБОВ
 РЕПОРТАЖ ОТ ПРЕМИЕРАТА НА „ПРЕВОДЪТ – ЛИЦА И МАСКИ”, КНИГА ТРЕТА, СЪСТОЯЛА СЕ НА 4 ДЕКЕМВРИ ОТ 18 ЧАСА В ЗАЛА 2 НА СУ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

Покана за премиера на романа "Адам Бийд" на Джордж Елиът в превод на Весела Кацарова

Драги колеги, приятели и студенти!Каним Ви на премиерата на романа 'Адам Бийд' от Джордж Елиът 


в превод на проф. дфн Весела Кацарова,


който ще се представи от изтъкнатия литературовед проф. дфн Хаджикосев

Покана за представянето на "Карай плуга си през костите на мъртвите" от Олга Токарчук

Полският институт, издателство 'Панорама плюс' и преводачката Силвия Борисова ви канят на среща на живо с полската писателка Олга Токарчук, която пристига в София специално за представянето на най-новата си книга в 'Карай плуга си през костите на мъртвите'. Представянето ще се състои на 4 ноември от 18 ч.

Покана за представяне на "Свирепо обожание" от Гейл Зое Гарнет

Издателство 'Арка' и преводачката Правда Митева канят всички желаещи на представянето на книгата 'Свирепо обожание' от канадската писателка Гейл Зое Гарнет, която специално за случая пристига в България. Представянето ще е на 4 ноември (вторник) от 18ч. в книжарница 'Хеликон' на бул.'Цар Освободител' 4 (Гранд хотел България). Заповядайте!

Премиера на „Успоредни животописи" на Плутарх с участие на преводачките

Катедрата по класическа филология на СУ „Св. Климент Охридски' и издателство „Ерго' имат удоволствието да Ви поканят на премиерата на книгата 'Успоредни животописи' от Плутарх на 22 май, четвъртък, от 18 ч, в Конферентната зала на Ректората на СУ (София, бул. Цар Освободител 15).